Diagnózis felállítása vérvétel alapján

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mellékelten megküldöm a legfrissebb vérvételem eredményét. Szeretném megtudni hogy milyen betegségre utalhatnak az eltérések. Jelenlegi panaszaim: hajhullás, arcbőrömön (orcákon, homlokon) apró nem gyulladt, grízekhez hasonló zárt komedó látható, rendszeres kozmetikai kezelés mellett is újraképződnek. Urológiai vizsgálatom eredménye: vizelettenyésztés negatív, vesékben apró parapyel ciszta látható. Allergia vizsgálatom eredménye: negatív Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: kilona 22

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborértékek témában

Kedves Kérdező!

A vérvizsgálat során a fehérvérsejtszáma kicsit alacsonyabb a normál értéknél és a minőségi vérképben magasabb a monocyták aránya, a neutrofil granulocitáké pedig kissé csökkent. Az alacsonyabb fehérvérsejtszám a szervezet védekezőképességének csökkenését jelentheti, fokozott fogékonyságot a fertőzésekre. Önnél ez az érték éppen a normál értékhatár alá esik, a vérkép vizsgálat megismétlése néhány hét elteltével mindenképpen ajánlott. Az enyhén emelkedett AST (antistreptolizin titer) Streptococcus baktérium okozta fertőzést jelenthet, ebben az esetben csak enyhe emelkedés áll fenn, lehet, hogy lezajlott fertőzésre utal. A hajhullását nem vérszegénység okozza. Előfordulhat, hogy a hajhullás hátterében a szervezetben levő góc áll, ez irányú további vizsgálatok megfontolandóak. Az arcbőrön levő elváltozások miatt keressen fel bőrgyógyászt.

Kérdés: 2012. szeptember 07., 19:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 11., 19:54
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás