Hajhullás és zsíros korpás haj

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2011.szeptemberétől nagyon erősen hullik a hajam és egyre jobban korpásodik is(zsíros korpa) .Először Nizoral sampont használtam, mert a gyógyszerész ezt ajánlotta, mondván: a zsíros korpától hullik a hajam, mivel az elzárja a hajpórusokat, és Biovanne-t, ill.Panthenolt tanácsolt. A Nizoralból 3, a Biovanneból 1, a Panthenolból 2 dobozzal elhasználtam, de a helyzet nem változott. Majd elmentem vérvételre, góckutatásra. Az eredmények jók lettek.Ezután egy doktornő ajánlotta a Plantur kapszulát, de ez sem segített.Novemberben elmentem az SZTK bőrgyógyászához az eredményeimmel.Ő írt felírt egy szaliciles, alkoholos hajszeszt hajhullásra, de a zsíros korpára semmit nem mondott. Mivel úgy vettem észre, hogy elég „félvállról” veszi a dolgot, felkerestem egy másik bőrgyógyászt, ő azt mondta, hogy használjam a zsíros korpára való Kerium sampont, majd áprilisban elmentem a magánrendelésére.Ő megint vérvételre küldött, és Zinci sulfur szirupot, ill. A-és E vitamint írt fel. A véreredmény később Prolactin-szint emelkedést mutatott. A doktornő még mindig ugyanezt a gyógymódot ajánlotta, és azt mondta, júliusban menjek vissza hozzá. Amikor visszamentem, beutalt laborba.Ennek a vérvételnek az eredménye már jó lett, a Prolactin sem volt magas. Az általa tanácsolt gyógymódokat még mindig használom, most mégis ott tartok, hogy egyre jobban hatalmasodik el a zsíros korpa a fejbőrömön sárgás-barna telepeket alkotva.Viszket, és fésülésnél érzékeny a fejbőr, akárhogyan kímélem, és az eredetileg hosszú, szőke, hullámos hajállományom több, mint a fele hiányzik. Mi lehet a zsíros korpa leghatásosabb ellenszere? Ebben szeretném a segítségét kérni. (A levelemhez csatoltam egy képet is) Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza korpás haj témában

Tisztelt Kérdező!

A megfelelő sampon megtalálása sokat segíthet, amiket még ne próbált és lehetne velük próbálkozni pl.Sebiprox, Bioderma: Node, T-Gel. Nem tudom pontosan milyen hajszeszeket írtak fel a bőrgyógyászok, de vannak receptköteles hajszeszek, amelyek gyulladáscsökkentő szteroidot és keratolítikus hatású szalicilsavat tartalmaznak.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 22., 15:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 15:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek