Bőrprobléma

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr! Kamaszkoromban sokáig problémám volt a bőrömmel az akne-k miatt. A bőrgyógyász orvos még annak idején azt mondta, hogy felnőtt koromban nem lesz vele problémám. Tévedett. Szedtem a megfelelő ideig isotretinoint (Roaccutan, Sotret, Ratiopharm Isotretinoin) ez ideig-óráig használ, majd szép lassan visszaáll a korábbi állapot. Bár a gyógyszerészem a legutolsó adag megvételekor szólt, hogy teljesen felesleges szednem, mert újra visszajönnek a pattanások... Kérdésem az, hogy milyen lehetőség van még? (Feltehetően az A vitamin-sav mégsem olyan jól hat, mint ahogyan kellene...)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza akne témában

Tisztelt Kérdező!

A leírtak alapján nem tudom, hogy pontosan mennyi ideig szedett isotretinoint, mert a megfelelő hatás eléréséhez folyamatos szedés szükséges a testsúly kilogrammnak megfelelő dózis eléréséhez. Néhány százalékban sajnos a megfelelő dózis beszedése után is még visszatérhetnek a panaszok de általában enyhébb formában. Lehetőség van még antibiotikum kúrára, de jelenleg az isotretinoin a leghatékonyabb gyógyszer, ami forgalomban van súlyos acnes panaszokra.

Üdvözlettel: dr. Tóth Gyöngyi

Kérdés: 2012. augusztus 15., 15:23; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 22:19
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése