Bőrgomba fertőzés

Tisztelt Doktor Nő/Úr A múlt héten jártam urológusnál aki krónikus mellékhere gyulladást állapított meg nálam és felírt rá antibiotikumot amit 5 napig szedtem. Aztán a gyógyszer szedése közben észrevettem hogy a makkomon apró piros foltok jelentek meg ami mint kiderült nem más mint gombás fertőzés! Kaptam rá gombaölő kenőcsöt és az volna a kérdésem hogy ezt pontosan meddig kell alkalmaznom? A bőrgyógyász nem mondott semmit csak a betegtájékoztatón szerepel hogy a javulás után is kell még használni két hétig legalább. Nem tudom ez mennyire helytálló... Ami még érdekelne hogy pontosan mennyi idő alatt javul meg a problémás testrész? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza bőrgomba témában

Tisztelt Kérdező!

Nem írta, hogy milyen hatóanyagú gombaellenes készítményt kapott, így javaslom kövesse a tájékoztatóban leírt utasítást. Sajnos nem tudok abban segíteni, hogy panaszai mikor tűnnek el, ugyanis ez egyénenként változó.

Kérdés: 2012. augusztus 02., 16:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 23:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros foltok a bőrön
Kedves Doktornő, Néhány hete kezdtek el megjelenni a csatolt képen látható piros foltok a bőrömön. Főleg a belső/felső-combon, illetve ánusz...
Foltok a combhajlatokban
Tisztelt Doktornő! A képeken látható, combhajlatokban jelentkezett foltokkal kapcsolatban fordulnék Önhöz. Nem tudom mikor kezdődhetett, mert a...
Napgomba
Jó napot kívánok! Olyan problémám lenne, hogy napgombám volt amit kezeltem, a foltok ugyan halvanyodtak de nem tűntek el, viszont egy tetoválás...
Bőrgomba
Üdvözlöm Önöket! Az lenne a problémám hogy nagyon régóta küzdök már a gombás megbetegedéssel. Kezdetben még csak a lábamon volt a lábujjaim...
Bőrgomba várandóság alatt
Kedves Doktornő! Körülbelül másfél éve volt először börgombám (superficialis mycosis) a hasamon majd combomon, amelyet vizsgálat után...