Hajhullás és gyógyszerek

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Hajhullás miatt írok Önnek. 2 hónapja erősen hullani kezdett a hajam, elmentem a háziorvoshoz, aki antibiotikumot írt fel, mivel elmeséltem neki, hogy úgy érzem, hogy talán visszamaradt egy korábbi megfázásból valami, mert amikor lehajtom a fejem, akkor kellemetlen, csípő érzést érzek az orromból kiindulva az egész fejemben, mint amikor az embernek víz kerül az orrába az uszodában. A gyógyszerszedés után megszűnt az említett érzés és a hajhullás is, most azonban, 2 hónappal később picit újra megfázva érzem magam és mindkettő ismét jelentkezett. Valóban lehet, hogy ettől hullik a hajam? Az orvos szerint váladéknak kellett volna távoznia az előző alkalommal, de én hiába gőzöltem, használtam orrcseppet, nem történt semmi. Még nem mentem vissza a háziorvoshoz, de szerettem volna valaki hozzáértőnek kikérni a véleményét. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hajhullás témában

Tisztelt Asszonyom!

A leírt tünet leginkábbis az orrkagylók duzzanatának fokozódása a fej előrehajlása miatt vérnyomásváltozás miatt. Ennek a hátterében akár állhatott is arcüreggyulladás.

Ami a hajhullást illeti: góc miatti hajhullás általában foltokban jelentkezik, nem diffúz. Góc lehet akár egy arcüreggyulladás, ennek is inkább krónikus formája.

Én konzervatív terápiával próbálkoznék életvitelszerűen: pl. orröblítés fiziológiás sóoldattal (NeilMed SinuRinse és társai) .

Ha a hajhullás nem szűnik, akkor góckeresés (fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, fogászat) .

Kérdés: 2012. augusztus 01., 00:03; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 15:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren