Rákos lehetek?

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A problémám 3 hónapja jelentkezett, az egyik kicsi anyajegyen azt vettem észre egyik napról a másikra, hogy mintha pattanássá alakult volna. Ahogy hozzá értem az érzés is olyasmi volt, meg kicsit szúrt. Reménykedtem, hogy majd elmúlik, de nem, mert szét is jött, egy csöpp vér jött ki belőle. Ez 3 hónapja volt, mára a helye még megvan, kicsit kiálló is és, de nem olyan, mint előtte, sokkal világosabb lett, de van egy kis barnásabb pont a végén. 2 napja egy másikon és észre vettem ugyan ezt, ez is egy kicsi anyajegy, kb 1*1 mm lehet. Kiállóbb lett, mint volt, ugyan az az érzés, amikor hozzá érek, mint az előzőnél, olyan mintha egy pattanás nőtt volna alá, és a sötétebb barna részt szét szaggatta volna, mert több helyen látom benne, a többi része világos barna. Bőrgyógyász 3 hónap múlva tud fogadni. Ön szerint lehet ez valami rákos megbetegedés? Napozni ritkán szoktam meg az előző május végén volt, akkor még a napsugárzás se volt túl erős, de attól még lehet bőrrák, vagy valami más? Ha nem, akkor Ön szerint mi lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza anyajegy témában

Tisztelt Kérdező!

Az anyajegy megváltozott a vizsgálat indokolt. Csak a leírás alapján nem lehet sem kizárni, sem megerősíteni a rosszindulatú elváltozást. Amennnyiben a bőrgyógyász eltávolítást javasol nem érdemes halogatni. Az aggodalma miatt kérjen hamarabbi időpontot a háziorvosa segítségével.

Kérdés: 2012. július 30., 08:32; Megválaszolva: 2012. július 30., 22:54
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése