Mitől ödémásodok? 2

Tisztelt Szanyi Andrea doktornő! Köszönöm válaszát! Igen, változik a testsúlyom az ödémával. Néha, ha nagyon vizes vagyok, 4-5 kg-mal is többet mutat a mérleg (bár az utóbbi időben nem igazán tudom a pontos súlyomat, mert minden nap vizes vagyok, minimum a lábaim, már reggel is. Hasmenésem nincsen. Néha olyan gyengének érzem az izmaimat (kezem pl. mintha sokáig a magasba tartva dolgoznék vele és utána leengedem; lábaim: bár minden nap biciklizek, gyalogolok, lépcsőzök, néha pl. 1 emeletnyi lépcsőzés után a combizmaim elfáradnak. Éjjel nem szoktam felkelni vécére, tehát nem fokozódik a vizelet ürítésem. Általában ha dagadt lábbal fekszem le (bár párnát teszek a lábaim alá éjjelre) , dagadtan is ébredek. Már többször jártam a háziorvosomnál, vagy saját "ötlettel", vagy mástól hallott dologgal (az állapotommal kapcsolatban) . Ő elfogadta a nyiroködémát, mert egyenlőre nincs "ötlete". Ezt a szérum albumin mennyiséget sima vérképből tudják megállapítani? (Mert akkor kérek egy beutalót a laborba) . Előre is nagyon köszönöm válaszát! Tisztelettel: Bibi-81

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza lábdagadás témában

Kedves Kérdező!

A szérum albumin vizsgálata vérből történik. A nyirokkeringési zavar okozta nyiroködéma (orvosi szóval lymphoedema) diagnózisának felállítása kizárásos alapon történik, ha a végtag vizesedése, duzzadása semmilyen más okkal nem magyarázható. A nyiroködémának különböző stádiumai vannak, enyhébb formákban pihenésre illetve megfelelő kezelésre az ödéma mérséklődik illetve megszűnik. A nyiroködéma kezelésének különböző módszerei vannak. További vizsgálatok illetve kezelés céljából javaslom, keressen fel a lakóhelye szerinti lymphoedema szakrendelést.

Kérdés: 2012. július 30., 07:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 10:05
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bokaödéma.
T.Doktornő.Cukorbeteg vagyok, és az alsó lábszáron barna pigmentes elváltozás látható. A másik gondom, vérnyomásra kaptam Lisonorm forte, és...
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken