Viszketős fejbőr

Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. 1 hónapja tapasztaltam, hogy tarkó tájékon kb. két ujjbegynyi hosszú egy ujjbegynyi széles, néha vörös (ez inkább vakarás hatására) folt található. Nagyon viszket, hidratáló krémek hatására felpuhul és nagy bőrdarabkákat lehet leválasztani további sérülés nélkül. (hajhullás nem tapasztalható.) A folt egy kicsit kiemelkedik a bőrfelületről, ami a fellazult hámréteg eltávolítása után (ezt még csak egyszer tettük meg) a friss hámréteg marad hátra kiemelkedés nélkül. A krémek alkalmazásával a viszketés csökken, de a vakarózás elkezdése csak továbbfokozza a viszketést, ami néha elviselhetetlen. Tekintettel a mai orvosi ellátottságra, bőrgyógyász felkeresése elég nagy akadályba ütközik, ezért kérem, ha tudnak diagnózíst és gyógyírt adni nagyon hálás lennék.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza viszkető fejbőr témában

Kedves Kérdező!

Próbáljon meg ketokonazol hatóanyagú sampont használni, vagy jó megoldás lehet még a Bioderma Node DS samponja kúraszerűen alkalmazva. Ha nem javul, feltétlenül mutassa meg bőrgyógyásznak!

Kérdés: 2012. július 18., 16:41; Megválaszolva: 2012. július 18., 22:22
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Viszkető fejbőr
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi bőrproblémámmal fordulok Önhöz. Kb. tavaly június óta viszket a fejbőröm. Hol erősebben, hol kevésbé. Azt...
Égő, viszkető fejbőr
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy pár hónapja érzem a fejtető és a tarkó között egy fél tenyérnyi részen, hogy viszket és ég a fejbőröm. Kicsit...
Viszkető fejbőr, hajhullás
Tisztelt Doktornő/úr, viszket a fejbőröm és piros foltok vannak a fejbőrömön és a hajam is hullik amikor vakarom a fejbőrömet korpa hullik belőle...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás