Pikkelysömör tünetmentesítése

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párom diagnostizalt psoriasis bőrbetegsége van.Nagyon sok krémet kipróbáltunk már és egyik sem használt, beleértve a felírt szteroidos krémeket is.Tisztában vagyok vele hogy gyógyithatalan, de elvileg tünetmentesíthető, csak nem találjuk a gyógymodot.Nem rég olvastam a mélyhámlasztásról amit AHA-savakkal végez a kozmetikus.Kérdezném hogy alkalmazható-e ez az eljárás a psoriasis-os területeken? (a páromnak a könyökén, és a térdén vannak a foltok) Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza pikkelysömör témában

Tisztelt Kérdező!

Megfelelő kezeléssel tünetmentesen tartható a pikkelysömörös betegek bőre. AHA csak a pikkelyeket oldja le, de a gyulladást nem nyomja vissza. Mellette kell gyulladáscsökkentő kezelés is.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. július 05., 21:55; Megválaszolva: 2012. július 09., 06:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pikkelysömör
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyermekkorom óta kűzdök örökletes pikkelysömörrel. Az utóbbi években eléggé elhatalmasodott rajtam, leginkább a...
Piros foltok
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amire már évek óta nem sikerül megoldást találni. Piros foltok jöttek ki rajtam...
Mi a probléma a lábujjaim körmével?
Tisztelt InforMed! Nagyon régóta küszködök több mint 10 éve (30 vagyok jelenleg) a nagylábujjaim körmének megvastagodásától. Körömgomba...
Vörös Foltok a Lábszáramon
Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé...
Pikkelysömör vagy övsömör?
Tisztelt Doktor úr/nő! Három éve jöttek elő piros pöttyök az egész testemen amit eddig Diprosalic-al kezeltem kisebb nagyobb sikerrel, orvosi...