egy anyajegy

Üdvözlöm! hasamon születésem óta van egy lapos anyajegy sötétbarna, szélei világosas barna elmosódó, alakja majdnem kör de kissé megnyúló, 8 mm, és mintha egy nagyon kicsi nagyon sötét barna pont lenne benne.régóta így nézhet ki /lehet régebben világosabb volt nem tudom/ orvoshoz csak több hónap múlva tudok menni, ezért kérdeznem Önt., ezek alapján esélyes hogy problémás anyajegy? a karcolástól körömmel vagy bármivel is kialakulhat melanoma? olykor megkarcoltam az biztos mert megéreztem kellemetlen kis fájdalommal. napozás nagyjából kizárva nálam! csak engem ez idegesít hogy nagy és elmosódik a széle ami elvileg a jele... amúgy az áttétet úgymond érzi a beteg? fájdalom bármi? köszönöm szépen Tibi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza anyajegy témában

KEdves Tibi!

Látni kellene az anyajegyet a pontos véleményalkotáshoz, mert a dermatoszkóppal látott szerkezete is ugyanolyan fontos. Amiatt, hogy alakja szabálytalan, meg kell mutatnia. A rendszeres irritáció, mechanikai sérülések okozhatják kóros folyamatok beindulását, a sérülésnek kitett anyajegyek eltávolítását szoktuk javasolni. Az áttétképződést nem érzi meg a beteg.

Kérdés: 2012. július 05., 18:39; Megválaszolva: 2012. július 06., 11:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése