Pattanás felnőttként

Tisztelt Doktornő/úr! 25 éves vagyok, és kb. 16 éves korom óta küzdök a hátamon megjelenő pattanásokkal. A fogamzásgátló kordában tartotta őket sokáig, azonban azt egy fél évre abbahagytam, és ez idő alatt elkezdtek visszajönni. Idén áprilisban újrakezdtem a gyógyszert (Symeca-t írt fel az orvosom) , azonban azóta csak egyre romlik a helyzet, és tele van a hátam nagy vörös gyulladt aknékkal. Bőrgyógyásznál jártam, kaptam helyileg alkalmazandó krémeket (aknemicin pl.) , valamint felírt Tetracyclint 2 hónapra, napi 1-1 dbot. A vérképem rendben, fogászati, belgyógyászati gócot nem találtak, az antibiotikumot és a fogamzásgátlót szedem, azonban nem nagyon akar javulni. Az antibiotikumot 1 hete kezdtem, mikor kellene várni a látható javulást? Ha ez nem válik be, mit lehetne tenni? Sajnos eléggé megkeserítik az életem, mert nemcsak nem szép, de mivel elég mélyek és gyulladtak, sajnos fájdalmas is tud lenni. Köszönöm segítségét előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza pattanás témában

Tisztelt Kérdező!

A betegség a faggyúmirigyek túlműködése. Ennek van speciális gyógyszere. A-vitaminsav. Kúraszerűen kell szedni. Kb. 6 hónap a kezelési idő.

Az antibiotikum is hatásos lehet, de azt is 6 hónapig kell szedni.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. július 02., 22:55; Megválaszolva: 2012. július 05., 17:01
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése