Foltok a makkon

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A makkomon évek óta barna foltok vannak. Tíz éves és tizennégy éves koromban műtöttek fitymaszűkületre. Úgy veszem észre, hogy ezek a foltok a bőrön ejtett régi vágással vannak pontosan szemben. Sok rémisztő dolgot olvastam már ezzel kapcsolatban, így megmutattam a házi orvosnak is, aki szerint színpigment elváltozás csak és nem kell félni tőle. De mégis csak ijesztő. Valamint az is, hogy kiszáradni látszik a makk azon része, amit soha sem fed bőr, és itt könnyebben sérül. Néha hámsérülés jellegű seb látszik rajta, de sosem vérzik és nem fáj. Forduljak ezekkel a panaszokkal egy szakorvoshoz? Vagy ez nem betegség, és mehet minden tovább? Egy mondattal is meg tudnak nyugtatni, ha azt mondják, hogy ez természetes. Köszönöm! Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza bőrelváltozás témában

Tisztelt Zoltán!

A kép alapján az elváltozás banális. Igaza van háziorvosának.

A száradásra krémezés lenne szükséges.

Nyugodjon meg, nincs semmi baja.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. június 25., 16:30; Megválaszolva: 2012. július 02., 15:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése