Hirtelen megjelenő anyajegyek + makacs súlyfelesleg - létezhet hogy hormonok okozzák?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A poblémám a következő: terhesség alatt hirtelen rengeteg festékes anyajegy és barnás eper szerű bőrkinövés jelent meg a testemen, főleg a mellkasomon (melleimen, mellek alatt) és a nyakamon, több mint száz darab (! ) . A korábban meglévő anyajegyek pedig megnőttek. Akkor mutattam bőrgyógyásznak, aki ártalmatlannak nyilvánította őket, 1-2-re mondta csak azt, hogy bár békések, de oda kell rájuk figyelni, és ráadásul azok is régebbiek, és karon és lábon találhatóak voltak. A szülés utáni első évben a rengeteg anyajegy és bőrkinövés egy része eltűnt, visszahúzódott, viszont elég sok megmaradt. Most két évvel szülés után több eper elég nagy, barna, kullancsra emlékeztető kinövéssé alakult a nyakamon és mell alatt, valamint rettentően viszket. Mi lehet megjelenésüknek és elvadulásuknak a kiváltó oka? Létezhet, hogy hormonális? A másik dolog. Minden műtétem után híztam, tudatos táplálkozás és aktív sportélet mellett. Így plusz 5 kilót jött fel a mandula és a vakbél kivétel után, (50-ről indultam) , és 15 kiló a szülés után, amit képtelen vagyok leadni, pedig dietetikussal készült étrend szerint táplálkozom, cukrot, édességet, zsíros ételt, alkoholt nem fogyasztok, nem nassolok, napi minimum egy órát mozgok intenzíven (nordic walking, bicikli, lépcsőzőgép, kocogás, otthoni gyógytorna) , és nem eszem sokat sem - minden rokonom, barátom és ismerősöm több ételt vesz magához alkalmanként, mint én. Volt pajzsmirigy és terheléses vércukor vizsgálatom, de ott semmi kórosat nem találtak. A túlsúly szinte kizárólag hastájékon található, amin nyilván csak ront az, hogy sajnos kötényhas is kialakult (ikerterhességem volt, császárral szültem) . Milyen vizsgálatra érdemes elmenni, milyen orvoshoz kellene fordulnom? Szeretnék mind az anyajegyektől, mind a felesleges kilóktól megszabadulni, és azt gyanítom, hogy ezek valahogy összefüggenek és hormonális okok lehetnek a háttérben. EZ létezhet? Hol kaphatok választ és megoldást? Válaszát előre is tisztelettel köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

A túlsúly miatt horduljon Obesitas Szakrendelésre, az anyajegyek miatt pedig személyesen bőrgyógyászhoz. Lehetséges, hogy egy kiváltó oka van mindkét folyamatnak.

Kérdés: 2012. június 25., 14:55; Megválaszolva: 2012. június 26., 14:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór