Szőrtűsző gyulladás az arcon!

Tisztelt doktor nő/úr! Körülbelül másfél két éve a körszakállam (bajusz és szakáll mentén) apró gyulladások jelentek meg, eleinte az gondoltam, hogy pattanások, de sajnos nem múltak el... sőt némelyik hevesebb erősebb lett és nehezen gyógyulnak. Tavaly nyáron voltam bőrgyógyásznál. Bórsav illetve Bactroban kenőcsöt írt fel, illetve eldobható borotvával való borotválkozást javasolt, ami kezdetebe enyhítette, de nem mulasztotta el. (2 tubust használtam el) . Felkerestem egy másik bőrgyógyászt, antibiotikumot írt fel (Fromilid) . 2 hónapig teljesen "nyomtalanul eltűnt az összes az arcomon. De februárban ismét "előjöttek" a gyulladások, megint elmentem a doktorhoz, akkor 2 hetes antibiotikum írt fel (Augmentin) illetve mellé betadin oldat + egy speciális kenőcs kombó ismét elmulasztotta. Két hónapig nyugodt voltam és örültem hogy végleg megszabadultam. Május elején sajnos ismét elkezdtek begyulladni, kezdetben csak egy két helyen, de mára ismét kezd elhatalmasodni. A héten voltam a háziorvosnál is, esetleges cukorbetegség miatt ma végeztem laborvizsgálatot. (eredmény csak később lesz) . Teljesen tanácstalan vagyok félek, hogy nem tudok meggyógyulni.: ( Három okot tudok tippelni a betegség kialakulásra. 1. A betegség előtt rendszeresen dove szappant használtam az arcomon (ami egyébként nagyon zsíros) , de orvos tanácsára már nem használom már február óta. 2. Kb két éve kezdtem el rendszeresen motorozni, ahol az intenzív légbeáramlás a sisakon pont az arcom azon részén történik. Esetleg itt szedhettem össze a baktériumot. 3. Benzinkúton dolgozom, de már több mint 3 éve, de gázolajos benzines kézzel sosem nyúlok az arcomhoz! (ez kevésbé valószínű) Illetve szeretném megkérdezni, hogy fertőző lehet-e, illetve fűl-orr gégészeti vizsgálatra érdemes-e elmennem? Bármilyen tanácsot elfogadok, előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel G.Gergely!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza bőrelváltozás témában

KEdves Kérdező!

A gyulladás váladékából javasolt mintát venni, ezt pedig megvizsgálni mikrobiológiai laborban, mert akár gomba vagy többféle baktérium is okozhat hasonló tüneteket. Másrészt a bukósisak viselése tovább ronthatja a meglévő tüneteket, az is elképzelhető, hogy annak a belső részében is él már valamilyen mikrobiális flóra, amitől visszafertőződik, ezért azt vagy cserélje le, vagy fújja be fertőtlenítő spray-vel. A vércukorvizsgálat jó ötlet volt.

Kérdés: 2012. június 22., 20:45; Megválaszolva: 2012. június 23., 15:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon