Hajhullásom nem szűnik

Kedves Hölgyem! A problémám bő egy éve kezdődött. Hajhullás miatt fordultam bőrgyógyászhoz, aki elküldött vérvételre, hasi ultrahangra és fül-orr-gégészetre. A vérvétel és az ultrahang során semmilyen eltérést nem találtak. A harmadik vizsgálat során a manduláimra gyanakodtak. Gyerekkorom óta nagyok a manduláim, azonban nem volt problémám vele, így a gyermekorvos nem tartotta szükségesnek a kivételét. A Doktor Úr a vizsgálat során megállapította, hogy erőteljes nyomásra kis mennyiségű genny távozik. A vizsgálat után csak feltételezni tudta, hogy a probléma helyre áll a mandulám eltávolításával. A bőrgyógyásztól antibiotikumot kaptam a gyulladás megszüntetésére. Sajnos változás nem történt. A közeli gyógyszertárban havi rendszerességgel végeznek hajvizsgálatot, melyet szintén felkerestem. Megállapították, hogy zsíros korpás a fejbőröm és ez okozza a gondot. Ajánlottak fejbőrtisztító sampont és szérumot, mely szintén nem hozott sikert. Körülbelül egy hónapja mandulagyulladásom volt, mely után elkezdett erőteljesebben hullani a hajam. Szintén antibiotikumot kaptam a gyulladásra, mely már a negyedik volt az elmúlt egy évben. Utána véres és nyálkás széklett miatt kerestem fel a háziorvost. 10 napig kamillás beöntést javasolt, majd Hemorid kúpot és kenőcsöt kaptam. El is múltak a tűnetek. A hajhullás továbbra is fennállt, mely miatt ezúttal a háziorvoshoz fordultam. A korábbi vérvétel eredménye miatt Ő kizárta a mandulával kapcsolatos problémákat. Ő Medrol és Pantoprazol szedését javasolta. Két nappal a gyógyszer beszedése után egy erőltetett székelés után ismételten megjelent a vér, ami egy nappal később már nagyobb mértékű lett. Mindezek után Kenagol injekciót javasolt, melyet a vérzés megszűnése után fogok megkapni. Úgy érzem, hogy inkább kísérletezés folyik a probléma megoldására, és nem tudom, hogy „haladjak az árral” vagy hova tudok fordulni a probléma megoldása céljából?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hajhullás témában

Tisztelt Kérdező!

Látni kellene, milyen típusú a hajhullása. Ha foltos, akkor szóba jöhetnek gócok, amelyeket vizsgáltak Önnél. A gyógyszertárban végzett hajvizsgálat nem igazán valid, mert nem szakember végzi.

Menjen el bőrgyógyász szakorvoshoz, mert ő tud ebben a kérdésben nyilatkozni.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 19., 11:47; Megválaszolva: 2012. június 23., 09:07
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon