Hajhullás hajmosáskor

Tisztelt Doktor Úr /Nő 28 éves, még gyermektelen nő vagyok. Körülbelül jó egy hónapja vettem észre, hogy elkezdett erősebben hullani a hajam. Főként hajmosáskor, és a mosás utáni fésülködéskor riasztó. Kb. 250 szál körül veszítek ilyenkor. Egy normál fésülködés nem vészes, talán 20-30 szál jön ki, ha beletúrok a kezemmel, mindig kijön 3-4 szál. Annyi pozitívum van, hogy a párnámon, ruhámon, a lakásban szerteszét nem találok sokkal többet mint máskor. Aktívan sportolok, igyekszem odafigyelni a táplálkozásomra. Nagyon sokféle hajregeneráló vitamint lehet kapni, gondoltam megpróbálnám, de nem tudom melyiket válasszam. Jelenleg pár napja B-vitamin komplexet szedek, illetve heti egyszer ricinusolajos pakolást teszek rá, amitől kevésbé száraz, kicsit puhább. 8 hónapja festem a hajam, nem sűrűn (2-3 havonta) és egy fajta festékkel. Mindig csinálok allergia próbát, sosem okozott gondot. Utoljára 2, 5 hónapja festettem. A fejbőrömön nem látok elváltozást szabad szemmel, viszketni sem szokott különösebben. Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy 2 hónapja Sumetrolim kezelés alatt állok, visszatérő hólyaghurut miatt. Az urológusom javaslatára minden nemi aktus után kell bevennem egy tablettát (400/80 mg-os) . Fél éven keresztül fog tartani a terápia. Sosem hullott még a hajam, nem tudom mitől lehet. Érdemes-e kivizsgáltatni, mit lehet rá szedni? Van-e köze a Sumetrolim-hoz, vagy a hajfestéshez? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hajhullás témában

Tisztelt Kérdező!

Lehet ez egy átmeneti hajhullás is, abban az esetben javasolnék kivizsgálást ha nem szűnik néhány hónapon belül. Akkor érdemes laborvizsgálatot végeni és góckutatást, de mivel most is van egy állandó hólyaggyulaldás ez is állhat a tünetek hátterében. Nem gondolom hogy a hajfestés okozná a problémát. Vitaminkomplex szedését én is javaslom pl. Forcapil, Pantour kapszula min. 3 hónapig.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 17., 20:21; Megválaszolva: 2012. június 21., 16:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon