Kóros hajhullás és PCO gyanú

Kedves Doktor úr/ Doktornő! A hajam 7 éve hullik. Alig maradt már- mindenhol megritkult, de főleg a fejem teteje kritikus. A vizsgálatok során eddig semmit nem találtak biztosan (fogászattól az endokrinológiáig mindenhol voltam már) Annyit megemlítenék, hogy egy a PCO-ra gyanús ultrahangom volt, amit a hormonvizsgálat nem igazolt; illetve egy kínai természetgyógyász szerint a vesémmel és a májammal lehet baj, egy másik természetgyógyász szerint pedig túl sok a candida gombám. Kaptam risingos kezelést (a zsírosság feloldására és a fejbőr kitisztítására) . Kaptam teát, különböző samponokat, vitaminokat. Jelenleg fogamzásgátló gyógyszert (a hormon miatt) , vas tablettát és biovanne+ szépségvitamint szedek. Emellett heti egyszer egy kétórás pakolás keretében a bőrgyógyász által felírt patikában elkészített krémmel kell a fejemről a faggyút leoldanom. (Mivel az orvos azt mondta a stressz miatt túlzott faggyútermelésem van és a fejemen lévő hámsejtekkel együtt befullasztják a hajhagymáimat.) Már odáig jutottam, hogy egy homeopátiás stresszoldót is elkezdtem szedni, hogy csökkentsem a stresszt. Emellett a hajam nemhogy dúsult volna, most még jobban hullik. (És még a zsírosodás is sokkal intenzívebb lett, napi egyszer már kell mosnom a hajam, mert annyira bezsírosodik és még jobban hullik- ennek egyik oka lehet ez a kenőcs, vagy az, hogy két év után át kellett tárnem a Diane fogamzásgátlóról más típusúra; esetleg még az is felerősíthette, hogy egy hónapja az alpecin doppel effekt sampont használom. Korábban 2-3 napot is kibírt a hajam mosás nélkül.) Nem tudom köze lehet-e hozzá, de amint kicsit melegebb van, a fejem nagyon elkezd izzadni - de annyira, hogy csorog a fejemről a víz és nagyon forró is a fejem? Tud nekem tanácsolni valamit, hogy mit tegyek? Vagy mi lehet a probléma? Mert szépen lassan minden hajam elmegy és rettenetesen megvisel a dolog. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hajhullás témában

Tisztelt Kérdező!

A képen látható elhelyezkedésből férfias típusú hajhullásról lehet szó. Úgy látom, mintha pikkelyes masszív felrakódás lenne, de ezt a képet nehéz megítélni. Ez pikkelysömörre utal.

Amiket kap az mind korrekt. Én a természetgyógyászatot kihagynám, mert a vélemények nem ülnek.

Bőrgyógyász szakorvosi kezelés szükséges.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 12., 19:43; Megválaszolva: 2012. június 13., 10:00
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór