Körömgomba a lábon

Tisztelt Doktor/nő/úr/. A lábam hüvelyujján liláskék a körmöm, de soha nem ütöttem rá. Ahogy növekszik a köröm ez az elszíneződés folyamatosan jön vele. Sokan mondják ez azért van mert gombás a köröm ezért kezeltem már Canesten tapasszal és krémmel, de nem használt. Munkahelyemen csak zárt cipőben dolgozhatok és mivel focizok ezért ezért előfordul hogy a közös zuhanyzót használom. Kérem szíveskedjen segítségemre lenni, hogy mi lenne az a gyógyszer vagy kenőcs ami lehetőleg gyorsan és hatékonyan használható? Esetleg van valamilyen speciális gyógymód még mielőtt továbbterjedne? Érdeklődőm hogy van-e még forgalomba Lamisil tabletta és kenőcs (mert egy ismerősöm ezt használta és neki használt) és az vajon jó lenne rá. Várom segítőkész válaszát. Köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza körömsérülés témában

Kedves Kérdező!

A köröm alatti bevérzés komolyabb trauma nélkül is kialakulhat, esetleg a lábbeli nyomása is kiválthatja. A gombás fertőzésre a bevérzés nem jellemző, ezért nem is tanácsolom, hogy a saját szakállára gomba ellenes szereket kezdjen el szedni. Ha bevérzés, azon csak az idő segít, egy idő után, a köröm növekedésével eltűnik. Mindenesetre, ha azt észleli, hogy mégse távolodik a köröm növekedésével az elváltozás, mutassa meg egy bőrgyógyásznak!

Kérdés: 2012. június 12., 14:04 ;Megválaszolva: 2012. június 13., 09:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömsérülés
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Egy hete megcsúsztam a vizes linóleumon, és beütöttem a lábam úgy, hogy a nagylábujjam körme felnyílt. Az...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét