Basailoma.

2007-ben jelent meg a hátamon egy seb, basailoma. 2008-ban megszületett a kislányom, a hátamon ott volt már a terhesség alatt is a seb, de csak a szoptatás után vették le, azóta folyamatosan műtenek, mert mindíg jelenik meg valahol rajtam, éventa három, nagyon fehér bőrű vagyok és sok a szeplő rajtam. A kérdésem az lenne, hogy a kislányom örökölhezi e tőlem, mivel már a terhesség alatt is volt a bőrömön, ő barna bőrű, barna szemú, barna hajú, 4éves. És esetleg belsőleg lehet e kezelni a basailoma-t, gondolok itt valamilyen gyógyhatású szerre. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza basalioma témában

Kedves Kérdező!

A gyermeke örökölhette a basalioma képződésre való hajlamot, de ha ennyire más bőrtipussal rendelkezik, akkor kicsi ennek az esélye. A basaliomát csak sebészi úton lehet eltávolítani, gyógyszeresen nem akadályozható meg a kialakulása.

Kérdés: 2012. május 23., 14:32; Megválaszolva: 2012. május 23., 23:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szövettani lelet
Érdeklődnék hogy a szövettani leleten mit jelent a következő: a cytomorphologiai atypia közepes mértékű, a sejtek között osztódások kivehetők....
Éedesanyám leletének magyarázata
Tisztelt Doktornő! Édesanyámat pár napja műtötték. Szövettani lelete a következő: Makroszkópos leírás: Bőrdarabka felszínén 14 mm...
Visszatérő basalioma az arcon
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő. Az arcomon már kétszer volt basalioma. Az egyiket műtötték a másikat fagyasztották. Most megint...
Dg: Carcinoma basocelluláre cutis ...
A fent leírt dg-t kaptam, az egyik szél érintettségével, kimetszés után. Mi a teendő ezután? A bőrgyógyászomban nem bízom meg, mert aműtétet...