Anyajegy - levetessem?

Tisztelt Doktor úr, /nö! Hétfön voltam melanóma szürésen.2 dologt találtak a géppel gyanúsnak. Az egyik a lábamon van, már kislány korom óta, mindig egyforma, nem nö, nem vérzik. A másikat 12 a 2.szülésem után fedeztem fel, amikor le voltma borotválva.Nem viszket nem fáj, azóta nem látom, hogy változna.kb.3 éve nézte borgyógyász csak ugy kézi nagyítással, akkor azt mondta, ne használajk irritálo szert oda. Most megnézettem a digitális dermatoszkoppal és megrémultem emrt javasolják levenni mert elég amgasak az értékek, hogy nem surgos 1-2 napon beül, de minnél elobb, nehogy probléma legyen.Kivágni rendesen.Nagyon megrémultem, csak nem rákos, ráadásul a józan ész azt diktálja szabadulni, a másk énem emg a környezetem, meg hogy nem jó megbolygatni...egyelore hétfotol nézkedem kihez menjek a kornyezetemben ezzel foglalkozo szakemberek kozul konkrétan.Szeretném még tudni hogyn csinálják a mutétet, mire ekll vigyázni utána, mnnyire fájdalmas, mennyire vérzékeny, elofordulhat e nagyobb vérézs ha cukorbeteg vagyok, bár idáig a sebeim konnyen gyogyulok bármit elvágok.Válaszát koszonom, tisztelettel: DitkeMegjegyezném a szméremszorzettel fedtt részen lévo mutéttol kulonosen félek, erzékenység, szovodmények stb.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza anyajegy témában

Tisztelt Kérdező!

Ha a bőrgyógyász úgy látta, hogy el kell távolítani az anyajegyet, akkor tegye ezt. Festékes anyajegyet csak kivágni szabad, így ebből lesz szövettani vizsgálat. Ha így végzik, akkor nincs semmi rizikója a műtétnek. Hallgasson a szakemberre!

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. Így nem lesz fájdalom. Utána sem fog különösebben fájni. 2 hét a gyógyulási idő, a varratszedés.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. május 17., 09:16; Megválaszolva: 2012. május 24., 14:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór