Sérült anyajegyem le kell szedetni?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Karácsonykor megsérült az egyik anyajegyem a hátamon. Pont a melltartó pánt alatt található egy kiemelkedő, egyébként békés anyajegyem (ezt onnan tudom, hogy meg szoktam nézetni) . Amikor lehuppantam a kanapéra, a melltartóm picit lecsúszott és elég nagy fájdalommal járt amikor belefúródott az anyajegyembe. Ezután vérzett, betadinnal lefertőtlenítettem és leragasztottam. Van amikor szokott fájni, de azt olvastam, hogy az anyajegy ugyanúgy gyógyul, mint a bőrünk, nem kell aggódni miatta, akkor lehet probléma, ha magától vérzik. Amikor megnézettem a családtagjaimmal ők azt mondták, hogy 2 oldalt piros (gondolom ott sérült) . A kérdésem az lenne, hogy el kell-e mennem leszedetni, megmutatni bőrgyógyásznak, vagy ez egy teljesen normális gyógyulási folyamat. Válaszukat előre is köszönöm! G.Edit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező!

Hiába békés az anyajegye, a melltartó pántja miatt állandó irritációnak van kitéve, ezért prevenciós okok miatt eltávolítása javasolt. A sérülés általában valóban nem gond, de az előzőek miatt keressen fel egy bőrgyógyászati/bőrsebészeti szakrendelést.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 10., 11:04; Megválaszolva: 2012. május 11., 09:33
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór