mi a teendő pattanások esetén?

16 éves vagyok és körülbelül 11-12 éves korom óta pattanásos az arcbőröm. Sok mindent kipróbáltam már, de egyik sem volt eredményes. Az utóbbi időben inkább csak sok miteszerem van és kisebb pattanások. Fél éve rendszeresen járok kozmetikushoz bőrcsiszolásra. Úgy veszem észre használ, mert a régi pattanásaim nyomai, foltjai egyre kevésbé látszanak. De mégis sok kis fekete miteszer van az arcomon, amik néha begyulladnak és csúnya foltot hagynak maguk után. Tetralysal gyógyszert szedek, de ettől fényérzékennyé válhat az arcom így nyárra abba kellene hagynom, de ez valamelyest segít, mert nem jön ki annyi pattanás. Tudna ajánlani valami más gyógyszert esetleg? Vagy valamit, amivel eltudom érni, hogy ne jöjjenek ki újabb pattanások? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza mitesszer témában

Javaslom a Lubexyl használatát, mely segít ezeknek a mitesszereknek az eltávolításában, de a direkt napfénytől, és a napozástól, szoláriumtól így is óvakodjon, használjon nyáron könnyű fényvédő készítményt.

Kérdés: 2012. május 09., 12:51; Megválaszolva: 2012. május 10., 09:43
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés