pattanások 23 évesen

Kedves Dr Úr/Nő! A problémám a következő: január 1-je óta iszonyatos sok gondom van az arcommal. 2-3x keltem arra, hogy az arcomat elöntötte rengeteg (20-30) pattanás. Bioderma sébium habzó gélt javasolt az egyik bőrgyógyász. Használom is 4 hónapja. Semmit nem használ. Ezen kívül próbáltam lubexylt, eucerint, mitteszer eltávolító tonicot. Jelenleg bioderma smink lemosót, habzó gélt használok, illetve skinorent több mint két hónapja. A roham szerű pattanások elmúltak, de tele vagyok piros foltokkal amik nem dudorodnak ki és fekete mitteszerekkel. Ha végig simítom az arcomon a kezem szinte egyiket sem érzem. Mégis ott vannak, undorítóak és nem értem, hogy lehetséges ez közel 24 évesen. A mellkasom és a hátam is tele lett aknéval amint meg jött a jó idő, de erre már előre számítottam. Ezért is a skinorent váltottam ki, amit évek óta használok a "nyári aknémra". Az arcomra egy másik orvos ebrimycin gélt javasolt, de pont akkor amikor nála jártam tiszta volt az arcom. Segíthet ez a krém ha a skinoren nem? Esetleg kozmetikus? Nem voltam pattanásos tini, nekem ez nagyon új és borzasztó dolog. Mikor felkelek mintha semmi baja nem lenne az arcomnak, de eltelik egy kis idő és egyre erősödnek a piros pöttyök, akár kentem valamit az arcomra, akár nem. Így estére már teljesen pöttyös leszek..Ráadásul vegyes bőröm van, az arcom folyton kiszáradt foltokban, a homlokom viszont iszonyú zsíros. Mégis a legnagyobb gond, legtöbb pötty az arcomon van. Általában. Ma már van az államon, homlokon, orromon..mindenhol..meg sem tudom számolni.. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza pattanás témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a külső kezelés nem oldotta meg problémáit, belső kezeléssel kellene folytatni. Az acne betegségnek van gyógyszere, ezt kúraszerűen kell szedni 5-6 hónapig. Utána hosszú ideig tünetmentes állapotot lehet elérni.

Tehát van megoldás.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. május 01., 18:17; Megválaszolva: 2012. május 10., 15:09
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések