Lehetséges, hogy ettől hüvelygyulladásom van, vagy ez más?

Kedves Doktor úr/ Doktornő! Modern nőként rendszeresen szőrtelenítem magam "odalenn". Mikor a szőröm kezd visszanőni, akkor egy bizonyos szőrhosszúság után viszketni szokott. A viszketés mindig a gát környékéről indul. Tudni kell, hogy vékonyka, mindenre érzékeny bőröm van, és ahogy vakarom, attól pár alkalom után a hüvelyem és környéke fájni kezd. Általában ez a kellemetlen tünetkombó el szokott múlni az újabb szőrtelenítéskor. Most viszont sajnos tartósnak mutatkozik az állapot, fáj a hüvelyem, és ahogy elnéztem, vörösebbnek tűnik, mint egyébként. Különös folyásom nincs, csak a teljesen megszokott. (Kb. 2 hónapja voltam nőgyógyásznál, teljes kivizsgáláson, hüvelykenetet is vett, és mindent rendben talált.) Tapintásra a hüvelyem pereme szárazabb, kissé kérges tapintású. Pont menstruálok, és azt tapasztaltam, hogy a tampont kissé fájdalmas felhelyezni. Nemrégiben egy fogászati műtéten estem át, amire antibiotikumot kellett szednem (Curam-ot) , és ittam mellé Normaflore-t. 2 napja jelentkezett a probléma, azóta éjjelente Génia hüvelykúpot használok. Úgy tapasztalom, valamennyit segít. A kérdésem a következő: létezik, hogy a vakargatással felsértem a hüvely hámrétegét, és ezzel okozom magamnak a kellemetlen tüneteket? Esetleg létezik, hogy a szőröm visszanövekedése olyan irritációt okoz odalenn, amitől aztán begyullad a hüvely is? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy az antibiotikum szedéstől kipusztultak a jó bacik odalenn, és valami jó kis hüvelygombán van? Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza szőrtelenítés témában

Tisztelt Kérdező!

A szőrnövekedés nem okozhat olyan irritációt ami hatással lenne a hüvely hámjára, maximum egy-egy benőtt szőr okozhat helyi kis gyulladást, de nem a hüvelyben.Létezik, hogy megsérti a hámot, de a tünetek alapján jelenleg inkább az antibiotikum okozta hüvelyflóra változás áll panaszai hátterében, fizikális vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, hogy gombás fertőzés is lehet-e a háttérben.Javaslom a Génia hüvelykúp alkalmazását továbbra is és ha panaszai nem szűnnek nőgyógyász felkeresését.

Kérdés: 2012. április 12., 08:33; Megválaszolva: 2012. április 14., 21:33
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór