Hirdetés
      • bőrkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Orvosszakértő! Lányomnak 10 évvel ezelőtt 12 éves korában súlyos autóbalesete volt. Többszöri traumás törések (nyaki 1, 2-es csigolya, comb, kar, lábfej, medence mindkét oldalon, térd, lapocka, kulcscsont), agyzúzódás és az egész jobb oldalát érintő perifériás idegsérülés. Ma már csak a jobb combtő külső részén a bokájáig, és teljes lábfején van érzészavar. Azóta minden év márciusától június végéig a jobb lábfejét, enyhén piros vízhólyag szerű kiütések jelennek meg, melyek olykor viszketnek is. Többször voltunk bőrgyógyásznál a készítmények nem használtak, olyan is előfordult, hogy olyan készítményt írtak fel, mely idegsérült területen nem használható. (az előzményeket minden alkalommal elmondtuk) Általában hintőporral kezeljük. Június végére magától elmúlik és csak következő év márciusában jelentkezik újra. Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? Meg lehet-e előzni, esetleg segíteni, hogy minél hamarabb elmúljon? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Bertók Tiborné

        Dr. Stehlich Gábor válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kéredező! Elmondás szerint ez egy ekzema fajta lehet. Valószínűleg steroid tartalmú gyulladáscsökkentőt írtak fel neki. Nyugodtan használhatja. Ez vissza-vissza fog jönni. Az ekzemának memoriája van. Akkor, kell csak kezelni, amikor a gyulladás van. Tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. április 11., 20:21; Megválaszolva: 2012. április 12., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: