Hirdetés
      • Izzadás, acne, Sotret

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Évek óta küzdök az acnés bőrömmel, arcon és karon csúnyán kisebesednek a pattanásaim, a sebek nehezen gyógyulnak. Tavaly télen a góckutatás nem hozott eredményt, előtte csak Dalacint és Skinorent kaptam külső kezelésre, illetve néhány étel mellőzését javasolták, amit be is tartottam. 2011 decemberében PCOS-re is kivizsgáltak (az acné mellett férfias szőrösödés is a panaszom: hason, bajusz, de más testtájékon is elég erőteljes a szőrnövekedés sajnos), szerencsére az endokrinológus úgy ítélte meg, nincs ilyen betegségem. 2011 júniusától nőgyógyászom Diane35-t írt fel (a PCOS kivizsgálás érdekében 2011 októberétől 2012 februárjáig nem szedtem, a vizsgálatra december végén kerül sor). A laborvizsgálatok eredményeit igyekeztem összegezni a csatolt feltöltött képen. Nyugtalanít, hogy nincs meg a kiváltó ok. Harmadik hete, bőrgyógyász felkeresése után elkezdtem szedni Sotretet, egyelőre napi 20 mg-ot (kb. 70 kg vagyok). A gyógyszer szedését megelőző laborvizsgálatot végző kisasszony javasolta, hogy kérdezzek rá az izzadásra is, hátha jelent valami fontosat, ugyanis rettentő könnyen megizzadok, nem csak hónaljban, hanem háton és mellkason is, akár már 18-20 C fokban, egyszerű sétálás után is. A kérdésem az volna, jelezhet-e valamit ez a fokozott izzadás? Hogyan kezelhető? A színes ruhák hordásának kerülése nem megoldás:( A Sotret mellett lehet-e szedni a következőket: cink (vitaking 30 mg-os), magnézium és kálcium pezsgőtabletta, karitinkapszula (fogyni is szeretnék) és virágpor. Köszönettel: MM

        Dr. Stehlich Gábor válasza a akne témában

        Kedves Kérdező! Ennek a betegségnek a Sotret vagy hasonló készítmények a gyógyszere. Ezt kúraszerűen kb 6 hónapig kell szedni. A betegség oka a bőrnek egy fokozottabb férfias típusa. Ha nincs anatómiai ok a háttérben, akkor ez egy hajlam. A Sotretet szedje kitartóan, javulni fog. Nem kell mellé Zink. Viszont menjen kozmetikushoz is rendszeresen tisztításra. Tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. április 10., 17:10; Megválaszolva: 2012. április 12., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az arcom jobb oldalára illetve a homlokomon és a hajvonal mentén egyik napról a másikra kiütések jelentek meg (az arcom bal oldalán egyeltalán nincs egy kiütés sem). Pici piros dudorok, közvetlenül egymás mellett. Nem viszket,...
        Kedves Ildikó! Bár tudom, hogy nehéz látatlanul megállapítani egy adott tünetegyüttes okát, de remélem közelebb kerülünk a valósághoz. Alapvetően elég zsíros a bőröm, tágak a pórusaim az arcomon, de ez nekem nem okoz semmiféle...
        Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon ritkán viszketni is szokott de csak rövid ideig. Azt szeretném megtudni hogy mik lehetnek ezek és...
        Üdvözlöm!19én szikével eltávolítottak 2 anyajegyet az arcomról.az lenne a kérdésem, hogy mikor kezdhetem el kenni cicagéllel?már sebes húzódik össze varrat nélkül csinálták.
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Néhány hónapja a makkomon elváltozásokat vettem észre. Tisztelettel kérem, hogy vessen egy pillantást a mellékletként csatolt fotóra és véleményezni szíveskedjen azt. A rendszer csak egy képet enged, de a másik...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Körülbelül 6-7 hete jelentkezett először a szeméremdombomon egy nagyobb folt, amit először Canesten krémmel kezeltem mondván biztosan gombás fertőzésről van szó. A krém nem segített sajnos, és körülbelül 1...
        Üdv Valamiféle csalán kiütésem van, voltam dokinál először Lordestin 5mg írt és egy kenőcsöt, ami sajnos semmit nem használt,így vissza mentem újabb kenőcsöt és gyógyszert írt ( Lendin 20mg és ELOCOM kenőcsöt, sajnálatos módra ez sem...