Hirdetés
      • Vörös foltok.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        II. tip cukorbeteg vagyok fél éve napi két alkalommal inzulint adok. Most volt labor vizsgálat előző három hónap HbA1c 6, 8 az szerintem elfogadható eredmény. A problémám: Egy évvel ezelőtt vettem észre a mellkasomon, apró (újbegynyi) viszkető piros kiütéseket. 1-2 hét elmúltával mentem bőrgyógyászhoz. Először rühesség ellen kezelt, mivel az nem használt kipróbáltunk más kenőcsöket is. Nem tudom mindnek a nevét, tubusos de receptre gyógyszertárban előállított többféle kenőccsel is próbálkoztunk. (Hármas kenőcs, Alkcema, gyógyszertári kímélő krémszappan stb.) Időközben meg jelen a végtagjaimon, lábszáramon, kézfejemen is. Most az Alocom kenőcsöt kapom, 3-4 hónapja naponta kétszer kenem vele a piros viszkető területeket. A bőrgyógyász szerint már én így halok meg. A kézfejemen lévő vörös foltok, időnként ki nyílnak és leveddzenek. Szörnyű, hogy már egy éve kínlódom vele. Tisztelettel kérem, segítsen, ha van rá lehetősége. Ha több információ szükséges kérem közölje. Köszönöm a segítségét.

        Dr. Stehlich Gábor válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt panaszok és a kép alapján ekzemát valószínűsítek. Ez tényleg megmarad, de tünetmentes állapotban lehet tartani. A kézen egy degeneratív ekzema áll fenn, ezt is lehet tünetmentesíteni. Olyan gyógyszerek és krémek jönnek szóba, amelyeket csak szakorvos írhat fel. Tisztelettel. Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. április 08., 22:44; Megválaszolva: 2012. április 10., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: