Aknék, comedók, pattanások

Tisztelt Doktornő! Bőrproblémával fordulok Önhöz. 1 éve hagytam abba a fogamzásgátlót. Fél éve nagyon apró pattanások jelentek meg a hátamon és a mellkasomon, arcomon, nyakamon. Most már a vállam is tele van. Ezek főként a hátamon, de kiváltképp az arcomon nagyon durva gyulladásnak indultak. A viszketés is sűrűn előfordul, főként arcon és a vállon. Két hónapja kezdtem el rendszeresen edzeni járni, de volt már olyan az életemben, hogy jártam edzeni és nem volt ilyen jellegű problémám. Persze az arcomon a bőröm seborreás, így megszokott, hogy nem teljesen tiszta, de ezúttal tényleg nagyon durván sok jelent meg. Ez akkor is túlzás ahhoz képest, amilyen volt. Nagyon tartok attól, hogy az edzés miatt, az izzadástól vannak rajtam ezek a bőrhibák, nem szeretném ugyanis emiatt abbahagyni a testedzést. Voltam vérvételen, mellékletben csatolom az eredményeimet. A bőrgyógyászom azt mondta, hogy hormonálisan rendben vagyok. Ő antibiotikumot akart felírni, de én azt nem engedtem, mert nem hinném, hogy helyes megoldás lenne ilyen jellegű probléma miatt antibiotikumot szedni. Egy másik fajta gyógyszert már szedtem (ami állítólag megöli a baktériumokat), de semmit sem hatott. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert nagyon szép bőröm volt a testemen. Az arcom volt az egyedüli, ami kicsit problémás volt, de most katasztrófa ahogy kinézek. Már azon gondolkodom, hogy elkezdem szedni a Diane-t. Kérem, amennyiben tud számomra helyes megoldást illetve javaslatokat, írja meg! Köszönettel: Beáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pattanás témában

Tisztelt Kérdező! A bőrpanaszai hátterében biztosan nem a testedzés áll, nyugodtan folytassa tovább. Valószínűleg a fogamzásgátló miatt volt eddig rendben a bőre, de most felerősödhetett a már eddig is meglévő aknés bőrtípus. A bőrgyógyász által javasolt antibiotikum terápiával egyet értek amennyiben nagy gyulladt csomók jelentkeznek. Van lehetőség helyi kezelésre is, de ezek is recept köteles, bőrgyógyász által felírható készítmények, így azt javaslom keressen fel ismételten bőrgyógyász szakorvost.

Kérdés: 2012. április 07., 17:42; Megválaszolva: 2012. április 14., 21:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrbetegség
Tisztelt Doktornő! Anyukámnak a kislába úján van probléma már 3 éve nem gyógyul be. Jártunk házi orvosnál bőrgyógyásznál sebészeten. Egyik...
Fájdalom mint lehetséges...
Tisztelt Doktornő! 50 éves aktív életmódot élő nő vagyok, nincs semmilyen krónikus betegségem, nem szedek gyógyszereket. Szeptember végén...
Apró anyajegy a talpamon
Tisztelt Doktornő! Figyelmes lettem egy aprócska kb mint 1mm barna anyajegyre a jobb talpamon, úgy emlékszem tavaly még nem láttam. Csatoltam egy...
Viszkető, piros foltok
Üdvözlöm, 1-1,5 hete viszkető, piros foltok jelentek meg rajtam. Lábon, karon és testen (jobban háton) vannak, nyakon és fejen nincs. Mi okozhatja...
Gomba a makkon?.02
Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok. Volt felfázásom, amire oxfloxacin hatóanyaqgú gyógyszert kaptam, s háziorvosom szerint elmúlt. A kép a...