Hirdetés
      • Hajas fejbőr gombás fertőzésének további kezelése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Úr/Nő A fertőzés körülbelül 2011.márciusában kezdődött, panaszaim viszketés és hajhullás volt. Rögtön orvoshoz fordultam ahol férfias típusú hajhullásként diagnosztizálták és semmiféle további kezelést nem kaptam, többször visszamentem kezelő orvosomhoz, de továbbra sem észlelt semmiféle eltérést. még a fertőzés odáig fokozodott, hogy körübelül már az egész fejbörömet érintette. Egyre jobban viszketett, pattanások jelentek meg a fejbőrömön és a hajhullás is fokozodott. Majd magán rendelésen 2011.decemberében gombavizsgálatot végeztek el ahol megállapitották hogy, Tinea barbae és tinea capitis gomba van a fejbőrömön. Ezt követően Terbinafin HEXAL 250 mg -os tablettát 2hónapon keresztül mellette Detergens sulfuratum sampont hasznaltam és Lamisil Derma krémmel kentem az érintett felületet. A Terbinafin HEXAL szedését 2 hónapot követően abba hagytam a mellékhatások miatt( izületi fájdalom, egésznapos fáradtság, gyomor telítetség érzése). A fertőzés mértéke jelentősen csökkent viszont egyes területeken még mindig fennáll. Jelenleg Detergens sulfuratum sampont és Pimafucort krémet használok. Megközelítőleg 3 és fél hónapja kezelem a beteg felületet, de sajnos még nem sikerült megszabadulnom a gombás fertőzéstől. Ebben kérném dr. Úr/Nő tanácsát hogy, a továbbiakban milyen módon és készitményekkel kezeljem az érintett felületet. A fertőzésből való kigyógyulás estén a haj vissza növekedését várható-e? Előre is köszönöm dr. Úr/Nő válaszát.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a gombás fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A 2 hónapos terbinafin kúrának elegendőnek kell lennie fejbőrön jelentkező gombás fertőzés esetén.Sajnos nem írt arról hogy jelenleg milyen tünetei vannak(csak hogy gombás fertőzés), még mindig a viszketés vagy a hajhullás? Gomba ellenes sampont pl.Nizoralt, Sebiroxot javasolnék a továbbiakban. Amennyiben a szőrtüszők nem károsodtak végérvényesen visszanőhetnek a hajszálak, de fizikális vizsgálat nélkül semmi biztosat nem tudok mondani.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2012. április 05., 12:28; Megválaszolva: 2012. április 06., 16:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az arcom jobb oldalára illetve a homlokomon és a hajvonal mentén egyik napról a másikra kiütések jelentek meg (az arcom bal oldalán egyeltalán nincs egy kiütés sem). Pici piros dudorok, közvetlenül egymás mellett. Nem viszket,...
        Kedves Ildikó! Bár tudom, hogy nehéz látatlanul megállapítani egy adott tünetegyüttes okát, de remélem közelebb kerülünk a valósághoz. Alapvetően elég zsíros a bőröm, tágak a pórusaim az arcomon, de ez nekem nem okoz semmiféle...
        Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon ritkán viszketni is szokott de csak rövid ideig. Azt szeretném megtudni hogy mik lehetnek ezek és...
        Üdvözlöm!19én szikével eltávolítottak 2 anyajegyet az arcomról.az lenne a kérdésem, hogy mikor kezdhetem el kenni cicagéllel?már sebes húzódik össze varrat nélkül csinálták.
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Néhány hónapja a makkomon elváltozásokat vettem észre. Tisztelettel kérem, hogy vessen egy pillantást a mellékletként csatolt fotóra és véleményezni szíveskedjen azt. A rendszer csak egy képet enged, de a másik...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Körülbelül 6-7 hete jelentkezett először a szeméremdombomon egy nagyobb folt, amit először Canesten krémmel kezeltem mondván biztosan gombás fertőzésről van szó. A krém nem segített sajnos, és körülbelül 1...
        Üdv Valamiféle csalán kiütésem van, voltam dokinál először Lordestin 5mg írt és egy kenőcsöt, ami sajnos semmit nem használt,így vissza mentem újabb kenőcsöt és gyógyszert írt ( Lendin 20mg és ELOCOM kenőcsöt, sajnálatos módra ez sem...