• Fibróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr nő/úr! Fibrómák jelentek meg rajtam. A nyakamon van egy kb.gombostűfej nagyságú ez érzékeny fáj ha hozzá nyúlok és piros is. A mellem alatt van 3 ezek egészen aprók szinte nem is látni csak nagyon közelről illetve érzem ha megtapintom.Ezekkel nincs gondom.Kérdésem az lenne, hogy itthon el tudom távolítani őket? pl.vérehulló fecskefű ecsetelő? Néztem a bőrgyógyászati árakat 5000ft/db az eltávolítása.Lézerrel ráadásul vissza is nőhet.Ezek picik ahhoz, hogy ilyen sokat érjenek:) Esetleg ha tudna ajánlani valami krémet vagy fagyasztó eszközt(patikai). Ápr.20. van időpontom jó lenne ha lemondhatnám. Másik kérdésem, kislányom 6 éves. A talpán nőtt valami szemölcs jártunk fagyasztásra 6 alkalommal voltunk. A doki egy "állat volt" ahogy bánt vele ahogy kezelte(le fogatta az aszisztensel merthogy nem maradt nyugton).Nem tudom ő próbálta e már milyen fájdalmas érzés. a lányom azóta is retteg az orvosoktól.Ha meghalja hogy bőrgyógyász rögtön sír. A lényeg hogy a 6 alakalom után a felszínről elmúlt.Nem vittem vissza mert az anyai szívem nem engedte. A gyökere viszont benne maradt.Problémát nem okoz neki nem fáj nem. A dr úr mondta hogy a gyökér még benne van, bár semmi nem látszik. Mit tegyek? Maradjon igy vagy tegyem ki a lányom egy hatalmas lelki megrázkódtatásnak újra? Köszönöm válaszát. Tisztelettel Tóth R.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a fibroma témában

        Tisztelt Kérdező! A fibromákat otthon nem tudja eltávolítani és ecsetelővel sem tudja kezelni, mert ezek a módszerek csak további gyulladást okoznának. Nem vírusos szemölcsről van szó tehát a vérehulló fecskefűt nem lehet használni rá. Magánrendelésen lehetőség van nem csak lézeres hanem rádiófrekvenciás készülékkel való eltávolításra, ami nem olyan drága beavatkozás. Nem nagyon értem hogy érti a gyökér még bent maradt, ha a felszínen nem látszik semmi, nem okoz problémát, nem fáj, akkor nem szükséges vissza menni. Ha tünetes lesz lehetséges ecsetelővel is kezelni, a Duofilm pl. recept nélkül kapható, minden este beáztatják, lereszelik az elhalt bőrt és beecsetelik.Ha nem használ az ecsetelős kezelés azért javasolt bőrgyógyász szakorvos felkeresése, mert szétterjedhet az egész talpon.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 03., 21:01; Megválaszolva: 2012. április 05., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: