Hirdetés
      • DLE kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Terhességem után derült ki, hogy DLE-m van. Úgy tudom, hogy a betegség lehet örökletes. Kérdésem, hogy kell-e kivizsgáltatnom a kislányom? Ill. a bőrtüneteimre Elocom kenőcsöt kaptam, de nem használ. Kaphatok-e más féle kezelést, amig a baba szopik? Ill. kérdésem lenne még, hogy mennyi esély van a betegség súlyosodására? Köszönettel: Tóth Renáta

        Dr. Stehlich Gábor válasza a DLE témában

        Tisztelt Renáta! Inkább a hajlam lehet örökletes. Ha szoptat, egyenlőre csak a helyi kezelés jön szóba. Ha menne előre a folyamat, lehet más típusú belső kezelést indítani. Immunológus-bőrgyógyász szakorvosnál kellene jelentkezni. Mehet tovább a folyamat a bőrön. Érintheti a belső szerveket is, de ez ritka. Erre vannak vizsgálatok, melyeket el kellene végezni. Őszinte tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. március 31., 22:35; Megválaszolva: 2012. április 02., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: