• kezelés egy esetleges ekcémás megbetegedésre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni. A betegségem jó pár évvel ezelőtt kezdődött. Ez egy ekcéma szerű kiütés az ujjaim belső felén. Apró hólyagokkal kezdődik amik aztán egyre nagyobb területre terjednek át, néha a tenyeremet is beleértve. Pár hétig, egy, maximum két hónapig szokott tartani. Aztán eltűnik több hónapra. Az utolsó eset kb. 1, 5 éve történhetett, de sajnos most újra előjött, pedig a sok tünetmentes idő miatt már, már kezdtem azt inni, hogy teljesen eltűnt. Ezek a keletkezett kis hólyagok, kinyílnak, majd tovább terjeszkednek és szinte hámlani kezdenek. Nem viszketnek egyáltalán, csak nagyon száraznak érzem mindig itt a bőröm. Néha már a húsig berepedezik az ujjaim vége ezeken a területeken. Azért fordultam önökhöz, hogy tanácsot kérjek ennek a betegségemnek a kezelésében. Válaszukat előre is köszönöm! Szőke Richárd

        Dr. Stehlich Gábor válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Richárd! Ez a típusú ekzema egy allergiás bőrbetegég. Memóriája van, ezért tér vissza. Ha súlyosak a tünetek, akkor belsőleg adott gyógyszer szükséges a tünetmentesítéshez. Nem ártana bőrgyógyászati allergiás vizsgálatot is végezni. Tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 29., 11:18; Megválaszolva: 2012. április 02., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: