Hirdetés
      • nem múló bőrgomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly nyáron a nagy melegben mentolos, bőrfertőtlenítő kendővel törölgettem meg a mellek közötti bőrterületet, mert nagyon izzadtam. Utána égető érzést tapasztaltam, valószínű, hogy nem jó ötlet volt tőlem, mert felmaródhatott a bőröm. Néhány nap múlva tapasztaltam, hogy ezen a területen bepirosodott. Később barnulni kezdett, arra gondoltam hogy bőrgomba és gombaellenes krémeket kezdtem használni. A Terbisil krém használatára elmúlt a pirosság. Azonban néhány hónap múlva elő jött ismét, arra gondoltam, hogy amiatt, hogy a mellek "összeérnek, bemelegednek". Újra elkezdtem a Terbisilt használni, de már csak elhalványul tőle, nem múlik el. Ekkor olvastam, hogy a Teafa olaj is gombaölő, antiszeptikus hatású stb., most ezzel próbálkozom, de nem múlik, inkább még kicsit megnőtt a piros, néha barnás folt mérete. Mit gondol, milyen krémet lehetne kipróbálni, ami talán hatásos lenne, orvosi vizsgálat nélkül. Mivel sajnos a lakhelyemen található bőrgyógyászati szakrendelésen az ellátás nem igazán "megfelelő". Köszönöm válaszát!

        Dr. Stehlich Gábor válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján az összefekvő bőrterületek irritációja okozhatta a gyulladást. Erre gyulladáscsökkentő krém kellene, melyet csak orvos írhat ki. Addig is használjon pamut felsőt, mely felitatja az izzadtságot. Tisztelettel. Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. március 28., 13:22; Megválaszolva: 2012. április 02., 16:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: