• pattanásos bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Már nagyon régóta harcolok a pattanásokkal. Már kipróbáltam szinte mindent, azonban eddig semmi sem jelentett tartós megoldást. Szedtem antibiotikumot (aknenormint) 2 hétig napi 2 szemet, majd egy hónapig napi 1-et. Azonban fél év után ismét jelentkeztek a pattanások a bőrömön. Szedtem fogamzásgátlót, (yadinne), de fejfájás miatt abba kellett hagynom. Most szalicinsavas oldattal mosom a bőrömet napi kétszer, élesztőt eszem és citromfű teát iszom, azonban még mindig nem múltak el a pattanásaim. Nem olyan súlyos a probléma, hogy megint antibiotikumot szedjek, azonban engem nagyon zavar. Nem tudna esetleg valamit tanácsolni, amit még kipróbálhatnék? Már teljesen kifogytam az ötletekből és teljesen el vagyok keseredve. És sajnos valószínűleg ez örökletes dolog, mert anyukám is sokáig szenvedett a pattanásoktól. Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező! Az Aknenormin kapszula nem antibiotikum, de egy nagyon jó gyógyszer a pattanások ellen, viszont min. fél- 1 évig kell szedni, hogy hatása tartós legyen és a tünetek ne újuljanak ki.Nem szükséges szájon át szedni antibiotikumot, van helyileg alkalmazható antibiotikumos ecsetelő is és más számos receptköteles készítmény. Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 15:32; Megválaszolva: 2012. március 20., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: