Hirdetés
      • Felkaron piros kiütések jöttek ki, mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! A problémám a következő.Kb. 2 hete jelenkezett először viszketés a bal felkaromon, majd pöttyszerű kiütések jelentek meg. Megmutattam egy gyógyszerésznek, aki azt mondta hogy ez csalánkiütés, és Loratadint ajánlott, napi 1 tablettát, valamint Perilla krémet. Mivel az állapotom nem javult, terjedtek a kiütések, már a lábaimon is voltak, és nőtt a méretük is, ezért múlt héten vasárnap elmentünk a párommal az ügyeletre, ahol az ügyeletes orvos rühesség gyanúját állapította meg, írt fel Linimentum Scabicidum-ot, valamint javasolta hogy emeljem fel a Loratadin adagolását 2*1 tablettára, és igyak napi 3*1 pezsgőtabletta Calciumot. Aznap este a párommal mind a ketten bekentük magunkat Linimentummal, bár neki nincsennek, és nem is voltak panaszai. Másnap fürdés után megint jelentkezett a viszketés, a karomon ugyan javultak a kiütések, de a lábaimon nem. Kedden elmentünk a háziorvosunkhoz, aki szerint ez nem rühesség, ezért beutalt allergia vizsgálatra, és mondta, hogy szükség esetén menjek el bőrgyógyászhoz.Be is jelentkeztem, de nagyon sokára kaptam időpontot. Azóta megint előjöttek a karomon is a kiütések, egyre jobban terjednek, a viszketés elviselhetetlen, és a Fenistil gél se nagyon csillapítja. Ön szerint mi lehet ez? Várom mielőbbi szíves válaszát! Tisztelettel, Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! A kép és leírtak alapján nem tartom rühességnek, csalánkiütésnek.Nehéz fizikális vizsgálat nélkül megállapítani, hogy mi okozza a tüneteit. Lehetséges ekzéma, esetleg valamilyen ízeltlábú pl. bolha csípés.Javaslom a Loratadin további szedését(viszketés csillapításra), valamilyen hűsítő, nyugtató pl. Ung.Burow kenőcs használatát és mielőbbi bőrgyógyászati szakvizsgálatot.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 14:37; Megválaszolva: 2012. március 20., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: