• érintésre fájdalmas bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már nem először fordul elő, hogy a lábamon (comb külső része), hogyha csak megérintem vagy megsimítom, erős, éles fájdalom jelentkezik.Ha megnyomom, akkor viszont csak tompán sajog, de fájdalmat igazán nem okoz. Azt hihetné az ember, hogy beütöttem, de tudom, hogy nem történt semmi ilyesmi. A bőr felületén semmi elváltozás nem látható, a fájdalom akár egy hétig is eltart, majd elmúlik. Olvastam olyasmit, hogy az ereimmel lehet gond, de ott mindig a bőr színe is változik, nekem pedig nincs ilyen tünetem. A családomban jellemző a visszeresedés, azonban senkinél nem volt súlyos. Hajszáleresedés látható a testem egyes részein, de ez csak esztétikai problémát okoz. Nemrég voltam laborvizsgálaton, ott a koleszterinem értéke emelkedett kissé, és a gamma-gt érték volt magasabb. (nem iszom alkoholt). Szinte mindig hasmenéssel küzdök. Ezen kívül gyakran ébredek úgy, hogy azt érzem, leszakad a derekam két oldalt, és vizeletürítés után is megmarad a fájdalom, de olyan érzés, mintha a vesém sajogna. Nem tudom, van-e bármi összefüggés a tünetek között, vagy mindezek külön-külön problémára utalhatnak? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszait okozhatja a deréktáji gerinc kopása, meszesedése, egyes csigolyák elmozdulása, bármi, ami a gerincből kilépő idegszálakat nyomhatja. Háziorvosától reumatológiára és neurológiára kérjen beutalót, hogy a szükséges vizsgálatokat el tudják végezni. Hasi panaszaival kapcsolatban először a fertőzéses eredetet kell kizárni (széklet tenyésztés), ha ez negatív, gastroenterológiai kivizsgálással és nőgyógyászati vizsgálattal lehet közelebb jutni a diagnósizhoz. Márpedig ez szükséges a hatékony gyógyításhoz. Nem jó dolog találgatni, jobb a korrekt kivizsgálás. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. március 08., 17:06; Megválaszolva: 2012. március 12., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.