• elfertőződött pattanás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Három héttel ezelőtt nyomkodtam az egyik arcomon lévő pattanást (sajnos nem tiszta kézzel), ezután gennyes váladék folyt belőle. Ez a gennyes váladék megszáradt, de 2 hét után sem esett le, ezért lekapartam és ismét (nem tiszta kézzel) megnyomkodtam. Most, ha a megszáradt gennyet törölközővel (akaratlanul) ledörzsölöm, újra és újra váladékozik. Körülötte nagyon csúnya lila folt van. Előfordulhat, hogy elfertőződött a seb? Ha igen, mi ilyenkor a teendő? Mit tudok így utólag tenni az elfertőződött sebbel? Lehet ennek valamilyen egészségügyi következménye? El fog múlni a csúnya lila folt vagy ez már megmarad? (Nem merem alapozóval sem kenni.) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        A környezet is gyulladt lett a nyomkodás miatt, sajnos ilyenkor a baktériumok szétterjednek. Tegyen rá Betadine kenőcsös vagy antibiotikumos kenőcsös párakötést. Ha néhány nap alatt nem javul, keresse fel háziorvosát!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 06., 10:06; Megválaszolva: 2012. március 07., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: