• Orbánc vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Igazság szerint a párom problémájáról szeretnék bizonyosságot kapni, hogy ez vajon tényleg orbánc betegség. Még régebben történt vele, hogy a munkája során üveggyapot került a bőrébe a bokája táján. Ez feldagadt és fájt neki. Az orvos megállapította, hogy ez orbánc és időről időre elő fog jönni. Ez így is van, de valamit nem értek. azt mondják, hogy ez egy bőrbetegség, de neki mindig a csontjai fájnak. Ráhúzódik talán? Azt is hallottam, hogy ha ezt nem kezelik, elhanyagolják, akkor a csontok deformálódhatnak? Az orvos azt mondta neki, hogy mindig van egy bemeneti nyílás, de neki a legelső tünete óta nincs semmiféle sebe se horzsolása, mégis előjön. És belülről a csontjaiból érzi a fájdalmat. A hétvégén is előjött neki és azt szeretném még kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy mivel lehet mindjárt kezelni? Kenőccsel ilyesmivel. Csak receptre, vagy vény nélkül is lehet-e valamit kapni rá? Előre is köszönöm válaszát, segítségét! Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a orbánc témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos azon kívül hogy a csontjai fájnak más tünetről nem írt semmit pl. hogy a bőr a fájdalom helyén piros-e, duzzadt, meleg tapintatú-e a terület, van-e láz, hidegrázás mert ezek utalnak orbáncra.Régebben biztosan zajlott orbánc, de hogy most mi áll a csontfájdalom hátterében azt nem tudom megmondani mivel kevés információm van a panaszokról. Ha nincs bőrtünet, csak csontfájdalom akkor reumatológus orvos felkeresését javaslom.Ha van bőrtünet akkor bőrgyógyász szakorvost(hogy antibiotikum terápiát indítson el) és addig a láb felpolcolását, pihentetését, recept nélkül kapható Ung.Burow nyugtató kenőcs használatát napi többször, jegeléssel együtt.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 05., 17:08; Megválaszolva: 2012. március 06., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés