Hirdetés
      • Bőrtípus-arcápolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Doktornő/Doktor Úr! 23 éves nő vagyok, tizenévesen tipikus pattanásos-mitesszeres- zsíros arcbőröm volt, de 20 éves koromra száraz és extra érzékeny lett, de emellett főleg állon és néha homlokon maradtak a pattanások, folyton piros is. Mint kiderült másfél éve, hormonproblémák miatt változott ennyit (sok más tünetem volt, de egy évbe telt mire kiderült, hogy az erőteljes szemszárazság, bőrszárazság oka, hogy dupla olyan magas volt a tesztoszteron-szintem, mint amennyi lehetett volna, a női hormonok pedig túl alacsony szinten álltak), egyébként ebben a témában már kérdeztem Önöktől 2010. április 14-én, és sok hasznos választ kaptam, amit ezúton is nagyon köszönök, a rengeteg vizsgálat ugyan negatív eredményekkel zárult, de végül egy természetgyógyász, aki szülész-nőgyógyász is, rájött a probléma valódi okára. Gyógyszeres kezeléssel ma már sokat javult a helyzet minden téren, de nem tudom, milyen arcápoló terméket válasszak, mert elvileg érzékeny bőrre való kellene, de az nem enyhíti kellően a szárazságot, ugyanakkor túl zsírosat sem szeretnék, mert még jellemzőek a pattanások, bár csak állon és homlokon. Bőrgyógyásznál jártam, de ő csak az államon lévő pattanásokkal foglalkozott (Meromycint írt fel), a kozmetikus pedig azt mondta, hogy a zsíros, pattanásos bőrre használt kencéktől lett ilyen hámlós, érzékeny a bőröm (hozzátenném, hogy nem csak az arcbőrömre jellemző ez a száraz, érzékeny jelleg, mint az időseknél, sérülékeny, vékony, érzékeny bőröm lett mindenhol az elmúlt 3 évben). Ön szerint milyen terméket válasszak? Előnyben részesítem a natúr-kozmetikumokat, de itt is külön van száraz-érzékeny-vegyes-problémás bőrre való. Kérem, hogy adjon tanácsot. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Ágnes

        Dr. Stehlich Gábor válasza a pattanás témában

        Tisztelt Ágnes! A La Roche-Posay, csak gyógyszertárban kapható recept nélküli termékek közül Toleriane Riche krémet használjon. Arcmosásra Unguentum Hydrophylicum non ionicum krémet. Ezt is megkapja recept nélkül. Ezt szárazon az arcra keni és utána lemossa vízzel, így a víz neem irritálja a bőrét. Őszinte tisztelettel: Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor

        Kérdés: 2012. március 05., 13:05; Megválaszolva: 2012. március 13., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: