• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a barátomnak (28 éves) nagyon izzad a lába, de nem csak akkor ha cipő van rajta vagy nagyon meleg van vagy sokat dolgozik, hanem akkor is ha csak fekszik nyugodtan az ágyon és nem csinál semmit, akkor is nagy víz cseppek jelennek meg rajta. Orvoshoz nem akar vele elmenni, azt mondta, hogy ez már régóta ilyen neki. Nem cigarettázik, nem iszik alkoholt valamint túlsúlyosnak sem mondanám.Nem tudom mitől lehet ez, de aggódom mert szerintem ez nem normális dolog. Ön mit javasol? Hova lehet ezzel fordulni? Mitől lehet ez? Válaszát előre is Köszönöm! Egy aggódó barátnő

        Dr. Veress Dóra válasza a a talpak fokozott izzadása témában

        KEdvbes Kérdező! A jelenséget úgy hívják, hogy palmoplantar hiperhidrózis, aminek az oka ezeddig ismeretlen. Feltételezik, hogy a vegetatív idegrendszer túlzott érzékenységéről van szó, és ezért izzad az illető tenyere vagy talpa. A probléma általában mindkét oldalon egyszerre jelentkezik, és éjszaka szünetel. A stressz fokozza a panaszokat. Megoldást az bőrgyógyászok által végzett iontoforetikus kezelés jelethet, illetve alumínium-kloridos krémmel lehet kenni az érintett területet. Ha ezek nem segítenek, akkor szóba jöhet a botulinum-toxin bőr alá fecskendezése vagy a sebészi megoldás.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 03., 19:43; Megválaszolva: 2012. március 08., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: