• foltok jelentek meg, amik helyén eltűnik a szőrzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hónapja körülbelül egy kisebb foltot fedeztem fel az ajkam mellett úgy másfél cm-el ami valamivel világosabb volt mint az eredeti bőrszínem. Éppen szoláriumozás után voltam így aztán jobban szembetűnővé vált a különbség. Azóta több ilyen folt is keletkezett nem csak az arcomon, hanem más szőrrel borította területeken is. mint pl a mellkas szőr, a has szőr, a fanszőr, a lábszőr, stb… a hajamat nem tudom mivel nagyjából 4cm de ezek után valószínűnek találom. Ami igazán különös benne hogy a foltok helyén egyszerűen eltűnt a szőr így aztán nem nehéz észre venni hogy hol találhatóak. - Korábban nem volt ilyen problémám. - Két hete nem voltam szoláriumban. (amikor voltam barnítós szolárium krémet használtam és nem most voltam először) - Nincs különösebb ingerre utaló érzésem -> nem viszket, nem éget … - gingsenget, gingko bilobát, C és D vitamint szedtem (a gingsenget régebb óta használom én kizártnak tartom, a gingko bilobát nem olyan rég óta és nem is szedtem végig a teljes adagot de nem hiszem, a D alkalmi vitaminként van számon azt sem, és a C-vitamint meg sem említem. De azért most 2hete semmit nem szedek.) - a foltok nem szabályosak. Van belőlük kisebb, nagyobb, hosszúkásabb.. Az arcomról töltöttem fel képet, direkt nem borotválkoztam meg így jobban kivehető a probléma.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos nem találtam a feltöltött képet, így nehéz bármilyen diagnózist felállítani. A világosabb foltok utalhatnak egy napgomba nevezetű betegségre, amit a szolárium provokál, de akkor nem tűnne el a szőrzet. Lehetséges még pigmenthiány úgynevezett vitiligo. Javaslom keressen fel egy bőrgyógyász szakorvost minél hamarabb panaszával, aki el tudja indítani a kivizsgálást és a kezelést.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 27., 21:10; Megválaszolva: 2012. március 03., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: