Hirdetés
      • Anyajegy levétele

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! A problémám a következő:Terhességem alatt a mellemen egy kis anyajegy keletkezett.Szülés előtt elmentem bőrgyógyászhoz vele, hogy lehet-e vele gond, ő megvizsgálta, és azt mondta, hogy évenkénti kontrollt javasol.3 hétre megszületett a kisfiam, aki most 3 hónapos.Kb 2 hónapja valószínűen az esti kómás szoptatások alatt véletlenül megvakarhattam, és megsérthettem, mert egy kis seb keletkezett rajta, ami le is esett, egy kicsit hámlott a felszíne, de normális volt. A napokban ismét nem sima a felszíne és hámlik, de nem fáj, nem piros, nem nőtt.Kör alakú, átmérője kb 3 mm, két kis halvány hajszálér van körülötte. Ha nem szoptatnék, már rég levetettem volna, de nem tudom miben zavarná a szoptatást, ha levetetném. A mellbimbótól kb 3 cm-re van.Zavarná-e a tejtermelést, szoptatást a műtét? Szükséges a levétele Ön szerint? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Az anyajegy dermatoszkópos vizsgálata szükséges annak eldöntése céljából, hogy indokolt-e levetetni. Keressen fel egy bőrgyógyászt, ő fogja tudni eldönteni, hogy a műtét indokolt-e. Amennyiben indokolt lenne a műtét, akkor is fog tudni szoptatni a műtétet követően hamarosan, hacsak nem pont a bimbóudvaron helyezkedik el az anyajegy.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 23., 15:30; Megválaszolva: 2012. február 25., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: