• Műtéti hegek, keloidos bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2011 április és májusában 4 db anyajegyet távolítottak el a sebészeten, 3-at a hátamról egyet pedig elölről, a jobb mellem fölött. Sajnos akkor még nem tudtuk hogy a bőröm keloidosan gyógyul és néhány hét alatt borzasztóan felpúposodtak, augusztusig azaz 4-5 hónapot vártam velük és mivel nem változott ezért felkerestem egy plasztikai sebészt aki a hegeket újra kimetszette szeptemberben. Azóta szilikonos hegtapasszal tapasztom a sebeket és 3 hegbe kaptam szteroidos injekciót. Gyönyörűen simák (azaz a felületén érezni icipicit hogy nem olyan mint a normál bőröm, de egyáltalán nem púpos ránézésre). A kérdésem a következő lenne, mikorra várható hogy ez a piros szín elmúljon, mert igazából ez a zavaró, ha nem lenne ilyen piros ez a 1, 5-2cm-es vágások nem is zavarna, és igazából a hátamon nem is zavar csak elöl. Valamint lassan jön a nyár, a hegekre milyen napfényvédő krémet használjak? Mivel védekezzek? Nem szeretném hogy bebarnuljanak.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a keloid témában

        Tisztelt Kérdező! 1 év vagy annál több is szükséges ahhoz hogy a piros szín elhalványodjon és ismét bőrszínű legyen, szilikonos gél használatát javaslom én is folyamatosan.50 faktoros(gyógyszertárban kapható pl. Bioderma, La-Roche) fényvédő krémet használjon a hegekre vagy esetleg le is ragaszthatja őket, így mechanikusan védje a naptól.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 22., 15:44; Megválaszolva: 2012. február 24., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: