vitaminhiány?

Negyven éves nő vagyok és az elmúlt napokban a lábujjaim alatt, illetve a talprész és a lábujj közötti részen kirepedt a bőr, ami igen fájdalmas és véres, váladékos. Több lábujjamnál tapasztaltam a berepedést, de elsőként a kislábujj tövében jelent meg a tünet, amit sebhintőporral szórtam be, de ért sokat. Olyan az egész, mintha be lenne vágva, de persze nem vágtam be, hanem kirepedt a bőr. Kérdésem az, hogy elképzelhető-e az, hogy valamilyen vitaminhiányom van, - ha igen akkor mit javasol, milyen vitaminokat pótoljak? /egyébként naponta egy szem C vitamint veszek be, egészséges életmódon élek, eléggé változatos az étrendem, rendszeresen tornázom, sok ásvány vizet, és időnként csalán teát iszok/ Vagy esetlegesen más lehet a tünet oka? Várom megtisztelő válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező! A bőr berepedésének hátterében inkább ekcémás jellegű betegség valószínű, melynek oka lehet allergia, irritáció, mikrobiológiai ágens. Javasolt bőrgyógyászt felkeresnie, addig ureás kenőcs használata javasolt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 22., 09:52; Megválaszolva: 2012. február 23., 08:05
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Zsírmirigy kifakadása
Vitilligo, vagy más betegség jele ez
Bőrbetegsèg,szàjzùgnàl kiütès
Mi a teendő?
makkon gyulladás szerű hámosodás