Sotret és Diane35

Tisztelt bőrgyógyász szakorvosok! 11 hónapja kezdtem el Diane35-öt szedni, amit a nőgyógyászom írt fel, 4 hónapja pedig Sotretet szedek. Ez utóbbiból még kb 2 hónapnyi adag van hátra. Befolyásolhatja a Diane a sotret hatását? Szeretnék leállni a Dianéval, de azt olvastam, hogy célszerűbb egy enyhébb, "levezető" fogamzásgátlót szedni, nem csak úgy abbahagyni. Ha ez így van, mennyi ideig érdemes szedni a másik fogamzásgátlót? Az befolyásolhatja-e a Sotret hatását? Utána mennyi esélye van, hogy mindkettő abbahagyása után visszajönnek a pattanások? Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

A Sotret hatását a Diane nem befolyásolja, a Sotret szedéséig és még minimum 3 hónapig kötelező hormonális fogamzásgátlást alkalmazni, mert a retinoidoknak súlyos magzatkárosító mellékhatása van. A kezelés abbahagyása után a panaszok visszatérhetnek, ezt előre megmondani nem lehet. Egyébként levezető fog. gátló tabletta nem szükséges, ha majd abba fogja hagyni a Diane szedését.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 21., 10:51; Megválaszolva: 2012. február 22., 08:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Zsírmirigy kifakadása
Vitilligo, vagy más betegség jele ez
Bőrbetegsèg,szàjzùgnàl kiütès
Mi a teendő?
makkon gyulladás szerű hámosodás