Hirdetés
      • mi tegyek, hogy végre eltűnjön?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémán a következő lenne: Pityriasis versicolor. Kb. egy éve jött ki a mellkasomon, mellemen, nyakamon. Voltam bőrgyógyásznál, amikor ez kijött kb. egy éve, akkor felírt egy ilyen kikevert krémet. Használtam, használtam, de még csak nem is halványodtak. Utána olvastam a neten és vettem Lamisil derma 1%-os krémet, használtam két hétig ahogy a betegtájékoztatón van, akkor úgy láttam hogy elmúlt, de most már megint előjöttek, sőt terjednek tovább (már a mellbimbóm körül is vannak). Még van a krémből most megint használom, de még semmi. (Egyébként nem járok szoláriumba).Olvastam még a Nizoral krémről is, hogy mások azt próbálták meg. Mi javasol megpróbáljam én is azt? (árban kedvezőbb mint a Lamisil vagy a Terbisil). Vagy esetleg javasolna valami krémet vagy módszert hogyan tudnám végre elmulasztani? Előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        KEdves Kérdező! Ez a gomba a hajas fejbőrön él, nem elég csak a bőrtüneteket kezelni, a fejbőrre ketokonazol tartamú sampont kell használni minimum két hétig 2-3 naponta, és ennek habjával a testet is bekenni. A testre a Lamisil és a Terbisil hatóanyaga ugynaaz.


        Kérdés: 2012. február 16., 17:25; Megválaszolva: 2012. február 17., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: