• Bőr probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Kb. egy évvel ezelőtt volt egy kis hasmenéses időszakom, ami azóta rendeződött, szedtem probiotikumokat valószínűleg az hozott helyre. Azonban azóta nagy, fájdalmas gyulladt csomók (acne conglobata) vannak a tarkómon, hátamon, nyakamon, annak ellenére, hogy már nem vagyok tinédzser. Közben a hajam is erőteljesen el kezdett hullani mindenhol és zsírosodni, illetve korpásodni is, holott ezelőtt ilyen problémám soha nem volt. Bőrgyógyászom javaslatára különféle samponokkal, krémekkel próbálkoztam, de semmi javulás. Ajánlotta a Roaccutant, de azt nem szeretném használni, mert sok rosszat hallottam felőle, és amúgy is úgy gondolom, hogy az csak tünetenyhítő, nem pedig gyógyító szer. Az orvosok szerint lehetséges, hogy a múltban volt valamiféle légúti-, vagy arcüreggyulladásom (ezt alátámasztja, hogy olykor most is érzek közepes nyomást a homlokom, orrom környékén), esetleg valami emésztőrendszeri fertőzésem, ami ráment a szervezetemre, és még bennem lappang, nem ürült ki. Ezt én nem vettem észre, vagy "kihordtam lábon". Viszont ezt nem lehet már vérből kimutatni (minden rendben volt a vérképen) és általános góckutatáson sem találtak semmit. Viszont biorezonanciás gócvizsgálat során megállapították, hogy valóban valamiféle fertőzés lehetett, illetve annak "maradványai" vannak még most is bennem. Ők méregdárga termékek használatával járó tisztítókúrát javasoltak. Ön mit gondol erről, valóban érdemes lenne egy tisztítókúrát csinálnom, ha igen milyen viszonylag olcsó (mód)szereket tudna ajánlani? (Probiotikumot próbáltam, de a bőröm, hajam állapota továbbra sem javul.) Köszönettel

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        Biztos, hogy gócfertőzés okozza a tüneteket, mely a góc megszűnésével is hónapokig, akár egy évig is fenntarthatja a problémát. A tisztítókúrákhoz sajnos nem értek, emiatt forduljon speciális szakemberhez.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 15., 14:34; Megválaszolva: 2012. február 20., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: