• Csomó a bőr alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor! Olyan problémám van, hogy a fanszőrzetem kb másfél hete volt borotválva, egy hétig voltam egy táborba ahol egy törölközőt használtam. A bőr alatt egy nyirokcsomó vagy valami hasonló gyulladhatott be, mert egy csomó található alatta. Semmi nem fáj nem viszket, csak borosta található. Lehet valami baj? Mi a teendő?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szőrtüsző témában

        A csomó hol helyezkedik el? A fanszőrzet alatt vagy a combhajlatban? A csomó bőrszínű vagy gyulladt? Milyen a mérete? Ha a fanszőrzet alatt és gyulladásban van láthatóan, akkor egy gyulladt szőrtüsző lehet, ha a combtőben, és a bőr alatt mélyen, felette bőrpír nincs, akkor nyirokcsomó lehet. Amennyiben szőrtüszőgyulladás, ecsetelje Betadinnal, ellenkező esetben mutassa meg a háziorvosnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 11., 19:12; Megválaszolva: 2012. február 13., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: