• Évek óta napgomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy kétségbeesett 20 éves lány vagyok, kb 7 éve lassan hogy nem múló napgomba van a mellkasomon, hátamon és egyéb helyeken. Többször voltam bőrgyógyásznál már, folyamatosan kezelem krémekkel, nizoral samponnal, a hajamat is azzal mosom de nem múlik el. Javult a helyzet sokat de hiába kenem, két- három naponta veszek canesten krémet mégsem múlik teljesen, száraz és barnás foltok vannak rajtam, rengeteg pénzem ment már rá és kétségbe vagyok esve. Használtam jódos szappant, nirorál krémet és sampont, kaptam gyógyszert, egy hétig nizorált szedtem ez kb 5 éve lehetett, aztán 1 éve a háziorvosom irt fel diflucant, 4 szem gyógyszert amit hetente vettem be 150 mg-osat, az sokat segített de teljesen nem múlt el, használtam szalicilsavas lemosót, canestent, batrafent(alergiás voltam rá), már nincs több ötletem, szinte az összes vény nélkül kapható krémet kipróbáltam. Van erre valami megoldás mert én tényleg nagyon szorgosan kezelem de 7 éves kezelés eredménye csak annyi, hogy halványodtak és a nyakamról elmúltak a foltok, mit tegyek? SEGÍTSÉG!

        Dr. Bodnár Edina válasza a gombás fertőzés témában

        Ilyen esetben a szisztémás gomba elleni készítményeket 2-3 hónapig is alkalmazni kell a lokális kezelés mellett.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 07., 20:34; Megválaszolva: 2012. február 10., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: