• vörös bőrfoltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Nagyjából 3 hete vörös, kiszáradásnak tűnő vörös foltok jelentek meg először a jobb szemem körül, majd a szám két szélén, és mostmár van a bal szemem körül is. Megpróbáltam már a megszokott, és bevált testápolóval kezelni, de nem használt. Megpróbáltam más krémmel is, és az sem használt. Ezután a bal fülem mögötti részen száradt ki a bőr, és az sem helyrejönni. Néhány napja hasonló vörös folt jelent meg a bal karomon, a könyéki hajlatban. Ez már nagyon viszket és ég is. Amelyek az arcomon vannak, nagyrészt csak kiszáradásnak tünnek. Két hete voltam orvosnál, a torok problémámmal, de itt Angliában azt tartják, hogy bár november óta húzodik a fájó torok problémám, nem adhatnak rá más gyógyszert, mint penicilint, ami pedig nem használt, így megint várnom kell, mert az immunrendszerem kell legyőzze a vírust. Mivel nem volt még ilyesmivel gondom, így az a kérdésem, hogy ezen vörös, kiszáradt bőrfoltok összefügghetnek-e a torokproblémámmal, vagy külön problémaként kell vennem? Ön szerint mi lehet? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        Igen, öszzefügg a kettő. Ún. atópiás ekzémája lehet, amit az infekció provokál. Próbáljon steroid krémet venni (Pl. Advantan, Elocom, Locoid)és szedjen antihisztamin gyógyszert (pl. Allegra, Xyzal, Cetirizin).


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 05., 21:33; Megválaszolva: 2012. február 07., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: